Ga naar inhoud

Nije Leije

Oude Leije

Werkplekken en evenementenlocatie met industriële look. Net boven Leeuwarden. De plek waar ooit de Kooi-Aap werd geproduceerd is nu een unieke locatie met meer dan 10.000 m2 aan binnen- en buitenoppervlakte voor initiatieven die bijdragen aan een mooiere...

Vroeger een fabriek, nu een rauwe, industriële, groene broedplaats en evenementenlocatie, midden in het Friese landschap, boven de rook van Leeuwarden.

De plek waar in de zeventiger jaren meeneemheftrucks (de Kooi-Aap) werden geproduceerd is nu, een halve eeuw later, een unieke locatie met meer dan 10.000 m2 aan binnen- en buitenoppervlakte.

Een plek voor evenementen en bedrijfsactiviteiten met respect voor de natuur, historie en toekomst.

48 hectare akkerbouwland, 5500 m² fabrieks- en eventruimte, 200 m² kantoorruimte, 150 m² keuken, 500 m² zaalruimte, een groot parkeerterrein met terrassen, voedseltuin(en) en bezinningsplekken. Kortom; een plek waar de mogelijkheden eindeloos zijn.

Hal 1 – 1500m2

De fabriekshal 1 is een veelzijdige en industriële evenementenlocatie. Deze stoere en industriële hal maakt van een feest of evenement een unieke beleving, of het nu gaat om een beurs, bedrijfsfeest, voorstelling, congres of festival.

Hal 1 staat in directe verbinding met het Voorhuis, de Kultuurfabriek en de tuin en terrassen die kunnen dienen als subruimtes bij grote events of bijeenkomsten.

Voorhuis – 200m2

Het voormalige kantoor is met een prachtig uitzicht op de tuin geschikt voor gezelschappen tot 100 personen; voor een feest, vergadering of presentatie. Het industriële karakter van de fabriek is nog steeds zichtbaar vanuit het voorhuis.

Kultuurfabryk – 200m2

Dit is de creatieve binnen locatie voor een concert, feest, training of theatervoorstelling. Deze ruimte is voorzien van een podium en een grote bar.

Terras en tuinen

Bij Nije Leije vind je iets wat bijna nergens mogelijk is: 6.000 vierkante meter aan tuinen en terras midden op het Friese platteland. Volop ruimte voor bijvoorbeeld extra tenten, foodtrucks en buitenactiviteiten. Ook te combineren met een binnenruimte zoals het voorhuis. Zo kun je het hele jaar door events houden in Nije Leije.

Groepsgrootte event:
max. 2000 personen
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Nije Leije

Leijester Hegedijk 27 b
9071 XB Oude Leije
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten