Ga naar inhoud

Ambassadeurs voor zaken in Friesland

Congressen. Conferenties. Bedrijfsbezoeken. Friesland is er 100% geschikt voor. Dat weten onze ambassadeurs als geen ander. Bekende, voorname en geslaagde mensen die Friesland van harte aanbevelen in binnen- en buitenland. Omdat ze hier wonen. Hier werken. Of hier geboren zijn. En vanuit hun specifieke interesse of branche precies weten hoe het bijzondere van Friesland is te koppelen aan geslaagde zakelijke bijeenkomsten.

Dit doen ze vanuit hun persoonlijke liefde en betrokkenheid bij Friesland. En met inzet van hun grote netwerk dat ze in de loop van hun carrière hebben opgebouwd. Maar onze ambassadeurs doen meer. Desgewenst spelen ze graag een rol bij het congres of de conferentie die wordt georganiseerd. Als spreker. Als gastheer. Als trait d’union tussen het event en mensen of locaties die voor organisatie en bezoeker interessant zijn. En dit is natuurlijk te regelen via Friesland Convention Partners.

Water: de verbindende factor

Als een ambassadeur ‘Friesland’ zegt, zegt hij ook ‘water’. Want sinds het ontstaan van deze regio is water (of ijs) allesbepalend geweest voor het leven in Friesland. Neem de dagelijkse strijd ter bescherming tegen het water waarvoor vroeger de terpen werden gebouwd en vandaag De Afsluitdijk een wereldicoon is. Of neem het reguleren van het waterpeil waarvan het Woudagemaal (Unesco Werelderfgoed) een beroemd symbool is. 

De kennis van water wordt in Friesland omgezet in hoogstaande watertechnologie dat de basis vormt voor nieuwe duurzame technieken. En wie door Friesland rijdt, ziet gelijk hoeveel plezier het water geeft: ’s zomers met het watersporttoerisme en ’s winters met de duizenden schaatsers die over het Fries ijs zwieren.

Friese Topsectoren

De vier topsectoren waarmee Friesland zich zakelijk profileert, zijn een logisch uitvloeisel van de Friese cultuur waarin water zo’n bepalende rol speelt: Watertechnologie, Circulariteit, Landbouw van de Toekomst en Sport.

Wat Watertechnologie betreft, heeft Friesland met het onderzoekinstituut Wetsus een parel van wereldniveau in huis. Voor alle mogelijke toepassingen van water op alle mogelijke plekken in onze wereld wordt hier onderzoek gedaan. En worden oplossingen bedacht die in de praktijk kunnen worden toegepast. 

In het verlengde hiervan is Friesland ook een voorloper in oplossingen op het gebied van Circulariteit, met als mooi voorbeeld afvalverwerker Omrin, dat nieuwe circulaire ideeën omzet tot unieke praktische projecten.

Landbouw is in Friesland altijd een factor van groot belang geweest. Logisch dat hier sterk wordt nagedacht over Nieuwe Vormen van Landbouw die passen in de transitie waar we in onze wereld voor staan. En tot slot Sport. Met De Elfstedentocht heeft Friesland een sportevent van mythische proporties ondanks (of juist dankzij) het feit dat deze voor het laatst werd gehouden in 1997… Bekend over de hele wereld. En niet alleen vanwege de schaatstocht, maar (minstens zo belangrijk) door het grote enthousiasme en de verrassende gastvrijheid van de Friese bevolking.

Met gepaste trots uitdragen

Al deze facetten van Friesland vervullen ook onze ambassadeurs met trots waardoor zij zich graag voor deze provincie willen inzetten. Hiertoe stelt Friesland Convention Partners een heel pakket van mogelijkheden ter beschikking: van prachtige congreslocaties, uitstekende hotels en restaurants, professionele catering en doelgerichte communicatiemiddelen. Zo enthousiasmeren we samen met onze ambassadeurs de internationale zakelijke markt om events in Friesland te organiseren. Met aandacht voor ieder detail. En met de prettige zekerheid dat u als onze gast de Fries op zijn woord kunt vertrouwen.