Ga naar inhoud

Internationaal acquireren op IMEX FRANKFURT

Internationaal de provincie Friesland op de kaart zetten als dé zakelijke congresdestinatie! Dat deed Friesland Convention Partners tijdens IMEX FRANKFURT, van 31 mei tot en met 2 juni 2022. Met ruim 80 deelnemende landen, 8.000 bezoekers en 70.000 vooraf ingeplande afspraken is IMEX de grootste vakbeurs in Europa voor planners en organisatoren van zakelijke bijeenkomsten.

Op de beursvloer van de Messe Frankfurt, ontstond dit jaar een internationaal spektakel. Het team van Friesland Convention Partners was voor de eerste keer aanwezig bij deze internationale beurs en vertegenwoordigde, samen met 26 andere bedrijven, Nederland. Gezamenlijk profileerden zij zich op de stand van Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Allemaal met als doel om congresorganisators te inspireren om hun blik naar Nederland, en voor Friesland Convention Partners specifiek naar Friesland te verleggen. 

Tijdens deze dagen konden wij met veel internationale partijen, organisatoren en andere bedrijven spreken. Concreet heeft dit al een aantal mooie aanvragen opgeleverd. Daarnaast zijn er interessante projecten opgestart met betrekking tot het benaderen van de Chinese markt. De eerste Chinese stappen zijn gezet.

Zo kwamen wij onder andere in contact met een Amerikaanse taalwetenschapper, die dertig jaar geleden een stuk tekst vertaalde van het Fries naar het Engels. Friesland was hem dus al bekend, maar op zakelijk gebied ging er een nieuwe wereld van kansen voor hem open.
Met zijn bestaande interesse voor Friesland, de hem verschafte informatie en inspiratie, wil hij nu écht zijn evenement naar Friesland brengen.