Ga naar inhoud

Friesland Convention Partners op weg naar internationale bekendheid

Friesland is verrassend, veelzijdig en bestaat maar liefst uit negen verschillende landschappen. Het is waterrijk en daarmee bekend om haar watersport, schaatssport en natuurlijk de Elfstedentocht. De compacte regio met haar uitstekende infrastructuur en bereikbaarheid staat ook op cultureel en zakelijk gebied volop in de belangstelling. We spraken met Herma van Keulen, directeur van Friesland Convention Partners.

Friesland Convention Partners is in 2017 opgericht met als doel de provincie sterker te positioneren als interessante regio door de acquisitie van meerdaagse congressen en vormt een samenwerkingsverband tussen belanghebbenden binnen de MICE-sector. Door de uitstekende kick-start van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 kreeg dit initiatief een boost om Friesland als zakelijke bestemming te promoten en dat heeft een stevige impuls gegeven aan de evenementenmarkt.

Rol
Herma: "Met een enthousiast team van zes medewerkers zijn we actief om congressen naar Friesland te halen en bieden ondersteuning bij het zoeken naar passende, moderne congresvenues en hotels. Onze rol is om op efficiënte wijze congressen in Friesland te faciliteren en met een passend aanbod organisatoren te ontzorgen. Via een breed netwerk van partners weten wij de juiste mensen te benaderen die passen bij de wensen van onze relaties. We kunnen iedere opdrachtgever in contact brengen met geschikte Friese partijen en zodoende gezamenlijk een uniek evenement realiseren."

Veelzijdig
“Friesland bestaat voor de helft uit water en is dus onmiskenbaar een waterprovincie. Het is dan ook de Europese koploper op het gebied van watertechnologie. Denk hierbij aan een grote hoeveelheid aan onderzoeks- en onderwijsinstellingen zoals Wetsus, ‘Center of Expertise Watertechnology’ en de titel ‘European Capital of Water Technology’. Friesland staat ook op de wereldkaart voor haar ontwikkelingen in de duurzame landbouw met kennisinstelling Dairy Campus en bekende  zuivelbedrijven die werkgelegenheid, kennis en ontwikkeling brengen. Tenslotte gaan we in Friesland voor de meest circulaire regio in 2025 waarbij we strijden voor een duurzame, toekomstbestendige provincie. Voor al deze invalshoeken willen we graag (inter)nationale congressen faciliteren.”

Partnership World Trade Center
“In 2018 is in Leeuwarden het 49-ste WTC-congres georganiseerd. Hiervoor kwam vanuit de internationale delegaties de hoogste waardering ten opzichte van voorgaande congressen. Bezoekers vonden dit het meest aantrekkelijk congres, hoe mooi is dat! Hieruit is een partnerschap ontstaan met WTC Las Vegas. Met name Amerikanen zijn sowieso al gecharmeerd van Friesland. De grondlegger van New York, Stuyvesant kwam tenslotte uit Friesland.”

 

Bron: https://www.meetingsplatform.nl/algemeen/friesland-convention-partners-op-weg-naar-internationale-bekendheid/