Ga naar inhoud

FRIESLAND: UW ULTIEME CONGRESDESTINATIE!

Friesland is een onderscheidende destinatie, met unieke kwaliteiten, om meerdaagse evenementen en congressen te organiseren. Veel van de  kwaliteiten zijn voor de Friezen vanzelfsprekend, maar naar buiten toe onderbelicht. Deze bijzondere eigenschappen maken deze noordelijke provincie extra aantrekkelijk voor (inter)nationale congressen en symposia.

Top 5 Friese kwaliteiten

 1. Wereldbekend door verschillende kennisgebieden (watertechnologie, duurzame landbouw en circulariteit)
  Friesland staat bekend om haar topsectoren en kennisgebieden. Friesland is Europese koploper in watertechnologie. Hierdoor is er veel interesse vanuit andere landen in de exclusieve oplossingen die worden bedacht door de verschillende bedrijven en kennisinstellingen. Ook in de landbouwsector en op gebied van circulariteit heeft Friesland duurzame ambities en samenwerkingen. Door de vele (specialistische) bedrijven is dit de ultieme destinatie om kennis uit te wisselen en samen duurzame oplossingen te vinden.
 2. De grootste provincie van Nederland en uniek in zijn soort
  De provincie telt een oppervlakte van 5.748,74 km2. Daarnaast is het Friese landschap verrassend, zij bestaat uit 9 verschillende landschappen en ligt aan Unesco Werelderfgoed De Waddenzee. Samen met de Friese Waddeneilanden biedt deze provincie een unieke plek voor congressen en symposia. Door deze verschillende landschappen is de flora en fauna zeer afwisselend en biedt dit verschillende perspectieven voor onderzoeken op gebied van ecologie, klimaatmitigatie en -adaptatie.  
 3. Bereikbaarheid
  Een goede bereikbaarheid is erg belangrijk voor (inter)nationale bezoeken. De provincie ligt op 90 minuten afstand van het internationale vliegveld: Amsterdam Schiphol. Vliegveld Eelde is zelfs nog dichterbij. Beide met goede, frequente verbindingen met andere luchthavens. Vanaf de vliegvelden is er met het openbare vervoer (bus en trein) een directe verbinding naar Friesland, daarnaast zijn er goede treinverbindingen naar en van diverse, grote Europese steden. Daarnaast is de infrastructuur in Friesland super, hier komt u geen files tegen en bent u in een halfuur van de ene kant van de provincie naar de andere kant
 4. Congreslocaties en infrastructuur
  In Friesland vindt u tientallen professionele congreslocaties zoals WTC Expo Leeuwarden én honderden locaties om als groep te overnachten en te dineren; van 5-sterrengelegenheden tot prima budgetopties. Het organiseren van een groot congres kan bijvoorbeeld in het WTC op één locatie, hier kan het programma plaatsvinden, de beurs georganiseerd worden en de deelnemers in het Westcord WTC Hotel overnachten. Door de korte afstanden binnen de provincie kan het sociaal programma gemakkelijk plaatsvinden en een creatieve insteek krijgen. Daarnaast zijn we ook specialist in het combineren van locaties zoals de Harmonie met de Neushoorn, Pathé en het Fries Museum of het Abe Lenstra Stadion samen met Sportstad Heerenveen. Zo is het mogelijk om grote groepen te faciliteren en kan elk programma worden aangepast zodat deelnemers binnen loopafstand het gehele programma kunnen bijwonen, maar wordt het niet in een traditioneel congrescentrum georganiseerd.
 5. Internationaal georiënteerd
  Friesland is internationaal bekend als een tolerante, politiekstabiele plek. Het overgrote deel van de bevolking, en onze samenwerkingspartners, is bekwaam in de Engelse taal. Daarnaast bevat Friesland professionele congresorganisatoren. U kunt op ons bouwen tijdens de organisatie van uw congres. Een opvallend kenmerk; Friesland staat goed bekend bij internationale studenten. Hier is een link te leggen met veel internationaal georienteerde bedrijven als Wetsus en de Dairy Campus én de samenwerking tussen WTC Leeuwarden en WTC Las Vegas.

Friese topsectoren

Friesland in beeld