Ga naar inhoud

De Nationale DorpenTop

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Warten

Op donderdag 15 juni 2023 vindt de derde editie van de Nationale DorpenTop plaats. Dit jaar in de Laape in het Friese Warten.

De Nationale DorpenTop is hét evenement over de kracht van de regio waar RegioBank samen met experts en andere regiokenners de enorme potentie van kleine en grotere dorpen laat zien en tegelijkertijd aandacht vraagt voor de leefbaarheid.

Minister van Regiozaken

De potentie van de regio’s in Nederland is enorm. Tegelijkertijd ziet RegioBank dat de leefbaarheid van kleine en grotere dorpen onder druk staat. Daarom pleit RegioBank al een aantal jaar voor een minister van Regiozaken. In afwachting tot deze aanstelling zit RegioBank niet stil en maken we samen met de aanwezigen van de Nationale DorpenTop alvast de Toekomstagenda voor de minister op. Vragen als: hoe vergroten we het potentieel van regio's voor héél Nederland en hoe ondersteunen en verstevigen we de leefbaarheid van kleine en grotere dorpen, staan hierin centraal.

Het programma

De Nationale DorpenTop 2023 begint met een plenair programma onder leiding van Marijke Roskam. Hierna schuiven onder andere Habtamu de Hoop (Tweede Kamerlid PvdA), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland) en Sybrand Buma (burgemeester gemeente Leeuwarden) aan. Aansluitend zijn er gesprekstafels over wat er op de Toekomstagenda van de Minister van Regiozaken moet komen te staan. Dit doen we samen met onder andere regiokenners als Immie Jonkman (Elfstedentocht, Arcadia), Anne Jochum de Vries (Sport Fryslân), Micha van de Water (Voor Je Buurt Fonds), wethouder Tytsy Willemsma van gemeente Tytsjerksteradiel, Klaas Sietse Spoelstra en Wini Weidenaar (Ministerie van de Toekomst), Michel Rietman (Wethouder van Súdwest Fryslân) en Doarpswurk. Afsluitend is er een feestelijke netwerkborrel.

Deel uw visie op de kracht van de regio als lokale ondernemer, financieel adviseur, nationale of regionale bestuurder, actieve vrijwilliger of expert op het gebied van leefbaarheid in de regio. Zo delen regiokenners ook onderling met elkaar hun expertise.

De Nationale DorpenTop is voor iedereen toegankelijk die met ons mee wil denken over deze Toekomstagenda meldt u aan via deze link.

Praktische informatie

● Wanneer: 15 juni 2023

● Hoe laat: 14:00 – 17:00 uur

● Inloop start om 13:00 uur

● Waar: De Laape, Warten

Over RegioBank

RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt met meer dan 400 zelfstandig adviseurs. In die tijd is de bank uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in dorpen en kleine steden. De zelfstandig adviseurs kennen de mensen die er wonen en de ondernemers die er actief zijn. RegioBank heeft hart voor haar klanten en de buurt. Als bank die weet wat er speelt zet RegioBank zich samen met haar zelfstandig adviseurs in voor een leefbare buurt. Met financiële producten, dienstverlening en sociale initiatieven, zoals het VoordeBuurt Fonds, samen met het Oranjefonds, en Samen voor de buurt. Zo draagt de bank bij aan een buurt waar mensen prettig kunnen wonen, werken en leven. Daarom is RegioBank de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen.

Wanneer:
t/m 15 juni
Afstand tot jouw locatie:
Toon resultaten